Hej! Zářivá Hvězdičko!
Padáš?...A dolů?
Ne? To jen maličko
je svět plný volů?
...Aháá
A srdce pláče samo nad sebou;
neodpouští odpustitelné a promíjí hřích.
CYNIKU CYNIKU,
kdosi bere za kliku
tvých dveří
a ty pro jistotu neotvíráš.
A všechno je malicherné,
když ty si stýskat začínáš.
Ale nikdo, nikdo tě přece neposlouchá...!