Anotace: Pokus o báseň s volným rýmem..
Noc temná, rychlé probuzení,
co se to děje?
Třesoucí ruce, točící hlava,
vidím to, co nemám.
Byl to sen. Nebo pravda?
Noční můra, o ďáblici.
O ženě, co jsem znal.
Odkud ji znám? Minulost?
Bolest na hrudi, kde se bere?
Proč se ty pocity vrací teď,
když jsem je nechtěl už zažít?
Po chvíli vše utichá,
znovu usínám.