Na kostkovaných papučích
A z hltu ze sklenice zubů
Může se mládí poučit
Říct si i já tam budu
Z pohlavků i z ran na duši
Z těch neustálých pádů
Nechat se navždy narušit
Z kladů i protikladů
Zrodit se, potom natisíckrát skonat
Zas povstat v nových ideách
Dostat se do písní a sonát
I vyhrát v divadelních hrách
Projít si tím vším s úsměvem
Radostný z palců v teple
Pak plným douškem dovedem
Vypít i jiných neplech.