Ranní
Meandry z andělských perutí
zpomalený dech
temno a těla bez hnutí
stoupání na písečnou horu
- bez vrcholu
v pohyblivém bahně
potkávám se
na
dně
na sklonku všedních dní
v nedohlednu
za sebe už se neohlédnu
jen stíny kráčí
ve vší intenzitě
rychleji než myšlenky
bloudící nocí
nad ránem
na křídlech můr
line se
chladný chór
bezmoci
partitury příběhů snáší se
k zemi
jak mrtvá slova
zbohatlých stromů
ve vší jistotě
jak pravda smrtelníků
ve všední
nahotě
jak zmrzlé obrazy v okenicích
a ztracené tváře
v rozhořelých svících
ukládám se
těla kamení
dusím se znovu
city pramení
- zmrzlé květy vadnou
sochy stínů chladnou
a tiše sní
v ranní jinovatce....
(zase jednou
- tak sladce..)
...
Přečteno 356x
Tipy 7
Poslední tipující: Radúz89, enigman, Lenullinka, Petbab
Komentáře (2)
Komentujících (2)