V údolí dvou dlaní
hučí propadání
jako výkřik němý k ústům přiložený
mezi prsty kopců
hřbetem ruky tvojí
běží hřeben lesa z dola obnažený
(k čemu jsou tu ty jámy, ptáš se. Mě píchá v koleni a snažím se vyřešit tu záhadu. Tolik jílu.A větrný mlýn. Kam jsme to přišli? Nebo odkud to odejdeme? Asfaltka končí u obří jeskyně. Pyšný Perun přísně řízl pohledem býka. Kdy se bude smrákat? Odtuším ti z úst. Nevím ani to, natož, proč jsou v lese ty jámy.)
Do nohou nás pálí
tvý oči, jantary
se zalitým komárem místo sítnice
Beru tě za ruku
chci se dostat k tvému
vápenatému podloží
Ochutnat tvou řeku
pálavské víno
co zahoří
Na patru vyschla slova
a sova či sýček z líček
nám předčítá svoje kázání.
Jsme si blíž
o punkevní propadání
lopatky božích větrných mlýnů
Líbí se mi to, ani nevim proč, ale četla se mi pěkně. krásné obraty v tom.
13.11.2012 17:53:10 | Robin Marnolli