Hrdost stranou
Má hrdost velí,
nepiš jí, neblázni,
vše co jste spolu měli,
po ní zamázni!
Jenže ztráta přítele,
ta nepřebolí.
Má touha velí,
napiš jí, neblázni,
nebuď tak nesmělí.
svou pokoru jí zvýrazni!
Touha nebo hrdost,
co zvítězí?
Touha je silnější,
hrdost jde stranou,
svědomí je čistější,
než z hrdostí danou.
Ač je pro mě hrdost vším,
touha je tu pánem.