Jsem jako tvrdá mandle uvízlá v medu,
tvrdém jako zima na sahaře,
zlatém jako teplo na sibiři.
Jsem pojídáč citů,
jsem žrout těch domněnek,
starých mnichů s vrásky.
Jsem jako svíčka,
ze slz sirotků dnešní doby,
kteří doufají v ježíška.
Jsem kousek zvířecího tebe,
té stránky zežloutlé časem,
kousek tajemství dávných povídek.