Pod rozkvetlým stromem,
obklopen nespoutanou přírodou,
polechtán vlahým vánkem,
unesen pohádkovou krajinou.
Vytržen ze snění svého,
vržen do světa zlého,
který poskytnul mu pouze iluze a planou naději,
na život o kterém snívá často a raději.
Neví kterým směrem jeho mysl ubírat se má,
a tak jen tápe, vrávová,
kolem dokonalých světů vysněných,
přeskakuje a neví, kam kotvu spustit má,
své myšlenky utápí, ve vodách hlubokých
a snívá..