Sadař
Nedá se vyčítat stromu že křivě narost,
to sadař zanedbal o něj svoji starost,
že to jak pečovat o stromek má
učit se nechtěl,vždyt' on to přeci zná!
Ted' by chtěl strom ten porazit,
to že chyba je,třeba mu vysvětlit,
i na křivém stromě ovoce dobré bude,
jak toho dosáhnout-musí se učit,jiné mu nezbude.
I my se učme jak děti vychovávat,
holemi nad nimi zbytečně nemávat,
svoje my musíme zlepšit si mravy,
pak u nich netřeba už žádné nápravy.
Komentáře (1)
Komentujících (1)