Pohladím tě po tváři,
jak tříměsíční štěně,
políbím tě na čele,
jako vánek nebe.
Dívám se ti do očí,
a spatřím hloubku,
země a tvý duše,
která se skrývá pod kamenem.
Oklamal si mojí mysl,
nalákal mě,
jak dítě na bonbónek,
já za to dala ti lásku.
Teď si ji namotávám,
na bílozlatý prstýnek,
a stavím lešení,
kolem krevní pumpy.
Potřebuje novou fasádu,
zadělat trhliny,
a zalít železem,
pak silné bude srdce!
Pak můžeme spolu,
ty, ty nebo ty a já,
procházet světem,
s cigaretou v ruce,
nebo se sklenkou vína!
A sledovat,
lidské knihy,
stáda životů,
navždy uzamčených.