Když vidím,
přírodu,
svět chvěje se,
jako kolejnice pod čugálou.
V zimě vypouštíme,
jako lokomotiva páru,
studenou
a bílou.
Když slyším,
život,
člověk se mění,
jako voda v mínus třiceti.
V motoráku spíme,
jako medvěd v zimním,
období,
tvrdě.