Další Luna nám svou sílu znovu předává,
svit jejích čarovných doteků povrch zemský kolébá,
stačí jen letmý pohled a najednou vše odeznívá,
v pravé podstatě konečnosti, nekonečnost dřímá.
Mnoho myšlenek dere se na povrch z osobního podsvětí,
pekelný strážce Kerberos však brání jejich vyřčení,
ty, poezie, buď můj udatný Hérakles
a dokaž mi, že zvládneme to spolu dnes.
Uvnitř duše zamyšlené pletence myšlenek se nachází,
jedna přes druhou a zmatek vše rázem pohltí,
znenadání však niterní svět záře zachvátí,
to není iluze, to jen myšlenka na mé kvítí se zase navrací.