Anotace: Někdy je lepší býti vlkem, než společenským člověkem.
Sbírka: Ozvěny nočního ticha
Procházím se po pastvině,
mezi stádem spících ovcí,
debatujíc o nevině,
propletenou s onou zlostí.
Najednou bílá srst mně hřeje,
já dál nechci se už pást,
já otázky nechci přestat klást,
však pastvec se na mně směje.
Pastevec žijící v té noci,
ozbrojen prázdnou, špinavou mocí,
on velice protiví se mi,
on uspává to stádo ovcí.
Zavírají se mi oči,
rukou sladkého oparu,
já ničím se již nestanu,
v područí té noci.