Báseň o ničem
BÁSEŇ O NIČEM 2011.01.10
To tajemné NIC mě ničí.
Je NIC díra, jáma, vzduch?
Je NIC něčí nebo ničí?
Temná síla, mlha, duch?
Je NIC něco, byť jen malé?
Je NIC nula, prázdno, prach?
NIC už nevím, myslím ale,
že NIC číhá v temnotách.
Je NIC temné černočerně,
jak dolů tak nahoru,
že když šlápneš neúměrně,
jak NIC zmizíš v prostoru?
NIC se neboj, že si zajdeš.
Neznámému nastav líc.
Když už nikdy NIC nenajdeš,
pak konečně najdeš... NIC.
Přečteno 442x
Tipy 6
Poslední tipující: Robin Marnolli, Eru Alonnar, Romana Šamanka Ladyloba, Bulitt, Kirsten
Komentáře (2)
Komentujících (2)