~Lidé zlatí

~Lidé zlatí

Anotace: ..nedivte se..a proč taky?Vyšlapané cestičce v blátě?

........

~Nedivte se~

~~~~~~

 Lidé zlatí nedivte se

 co se děje v našem lese,

 jen pod tou bílou peřinou

 si skřítkové ustelou.

 Jaro,léto i ten podzim

 zaměstná je,to vám povím

 nakonec si k domečku

 vyšlapou v blátě cestičku.

 

Jednou,to když brzy nasněžilo

 trochu to skřítky udivilo

 že v tom sněhu tam i tady

 jsou ozdoby z čokolády.

 Skřítek,ten mrňavý človíček

 hned si lízne ždibíček,

 proč se mi ta myška směje?

 Čokoláda to je.Jé je.

 

Není,je to z botek bláto

 teď už to víš,ty malý popleto,

 ale z těch stop ve sněhu

 si cukrář vezme předlohu.

 A třeba tlapky medvědí

 ty trochu čokoládou ozdobí,

 pocáká i ouška myší

 ta v krabici nic neslyší.

 ~~

 Ten náš skřítek popleta

 do peřin se zavrtá

 a vzbudí se až na jaře

 co se veze

 ve slunečním kočáře…

 

~*~~~*~~~*~

nedivte se


Autor Květka Š., 09.11.2012
Přečteno 278x
Tipy 7
Poslední tipující: Doradan, Linzerka, Miriska, Joe Vai
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tvá vnoučátka mají pohádkovu bábi;)

09.11.2012 23:22:08 | Lilien

líbí

vykouzlila si mi úsměv na tváři - děkuju ;)

09.11.2012 22:35:25 | Joe Vai

líbí

to jsem ráda a děkuji...

10.11.2012 10:14:12 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel