Splněné přání
Mysl rychlejší než svět,
Myšlenky hlavou plynou si sami,
Jen na chvíli, ovlivnit je smět,
Jen na čas obelhat je klamy.
V bílém světle spějí,
Do bílých šatů zděné,
Písně podvědomě pěné,
Cestou, kterou samy chtějí.
Ulici s kal stavěnou,
Když život střetává se s proměnou
A to co nazváno jest ozvěnou,
Přestane být sněním.
Do teplé dlaně, která čeká,
Kroužek diamanty zdobený,
v drážkách citem voněný,
jak proud vody vtéká.
Rychlejší, nežli čas
A touha silnější než délka promarněných let,
Myšlenky plynou si samy rychleji než svět,
z nitra nadpozemských krás.
A to slůvko milé,
Delší nežli věčnost dané chvíle,
zběsile............Kroužek samo navléká.
Komentáře (0)