Tehdá v temných uličkách
na lampy veřejného osvětlení
jsme pověsili pravdu
větších hrdinů
není
pravdy krví nasycení
úspěchem oblouznění
chytli jsme si moudrost
jedno lehké pohlazení
na Náměstí Osvícení
fascinace vlastním stínem
posilnění pervitinem
moudrost už nás omrzela
byla nahá zbitá bledá
silácky a bez studu
byla ponechána osudu
naše oči zřely lásku
hřeb večera zlatý
z davu nesouhlasné hlasy
když jsme z ní rvali šaty
Její nářek, prosby tiché
byly liché
byly liché
přátelé ji chytli ve dvou
k zlaté kašně lásku vedou
celou jí tam ponoříme
pomalu ji utopíme
za potlesku tupých ovcí
zakončíme pochod obcí
V noci se věci jeví jinak... Líbí se mi.
29.07.2014 00:17:32 | maryshka