Strom
Strom
Stojí, stojí velký strom.
Respekt budí po lese.
Muž s pilou říká: „To je on!
Ten nám teplo domů přinese!“
Stojí, stojí, tiše pláče,
když pila začne kvílet.
Listy by chtěl v krvi smáčet
a po dřevorubcích střílet.
Ovšem je jen strom a nemůže se hnout!
Je to strom jež do nebe by chtěl plout.
Je to strom avšak už to znáte.
Jsou v lese všude, kam se podíváte.
Čím je vyjímečný zrovna tenhhle?
Vedle něj je smrk a támhle jedle.
Támhle roste krásný mladý,
stín obra ho jen v šero halí...
A tak stalo se, že padl lesa král.
Když padal, řev jeho srdce rval.
Hleďme, mohutný vládce lesa,
jako sirka k zemi klesá...
Po dopadu to zadunělo.
Začli ořezávat jeho košaté tělo.
Duše stromu k nebi stoupá tiše,
bude vládcem nebeské říše.
Zvuk pily všechny kolem děsí.
Slzy stékají, při pohledu na pařezy.
Jen létokruhy dávají znát,
jaký je zub pily kat.
Komentáře (2)
Komentujících (2)