Padnout a nechtít vstát
prohrát a znovu nevsadit si
na život, ani na sebe
Přestat snít a zvědavě se ptát
nebýt tatáž jako kdysi
odkrývat své temné meze
Či snad jako dítě si s pravdou hrát
a ptát se čí jsem, čí jsi
dokud budu sama v myšlenkovém lese
Sama, přec šťastnější a klidná
bez Tebe, však strach mě netíží
Ta, jenž nový smysl má
ta, jenž se na minulost neohlíží
Minulost část klidného bytí,
však prostor přítomnu dává
Chtít žít, chtít něco míti
těžko se toho vzdává
Nečekat, jen žít klidně
ne však samolibě