Povzdech nad dopisy

Povzdech nad dopisy

Anotace: Tak mně jako již několikrát přišlo líto, že v dnešní době skoro nikdo neposílá normální dopisy psané rukou. Asi je to již přežitek, ale chybí mi...

V dnešní době emailové komunikace,
stýská se mi po normálním dopisu,
ač myšlenky běhají mi křivolace,
vytvářím si tu jednu premisu.

Lidé k sobě teď mají dál,
když facebook vládne světem,
kdekdo už na elektroniku lál,
co my odkážem svým dětem?

Jakpak je to vůbec možné,
že se krásná báseň s vyznáním,
formátem doc. totálně požne?
Je to pak jak soulož s vykáním…

Místo ručně psaných čárek,
zbyde pár rozostřených pixelů,
a ač dobře míněný dárek,
někdy vyzní jak symfonie činelů.

A proto stýská se mi po krásce,
co o růžích romanci psala,
o upřímné, čisté lásce,
pro kterou srdce všanc dala.

Pak obdržel jsem přehnutý papír,
pár řádků na bělostném papíře,
jejich elegance pronikla jak rapír,
pocity v duši byly k nevíře.

Proto napište někdy dopis tužkou,
vetkněte pár veršů na stránku,
a s obálkou, jak věrnou družkou,
pošlete je milé přímo k nosánku :-)
Autor Tomikk, 10.12.2012
Přečteno 375x
Tipy 1
Poslední tipující: Tesk
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

A nejhezčí by bylo, kdyby ty dopisy byly ještě navoněné :-) Hezké dílko.

10.12.2012 18:24:21 | Tesk

líbí

Za myšlenku .. Bodík

10.12.2012 18:01:26 | poetka

líbí

není to zlé, ale poslní verš ve 3 části shazuje jinak romantický char. básně..tedy alespoň pro mne.
RM.

10.12.2012 17:09:55 | Robin Marnolli

líbí

Asi máš pravdu, ale já jsem to právě myslel jako kontrast :-)

10.12.2012 18:25:52 | Tomikk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel