Anotace: Prostor,čas v rozmazaných konturách, Otáčí nás jak zrnko v ruletách, V neznámých planetách skryl se náš svět, Oheň sílí,svírá jej mráz a věčný led
Pokaždé když se vzdálí
Vracím zpět každou chvílí
Ten něžný smích za oknem tramvají
Teď oči vlků se na mě dívají
A ve stopách tak věrně jdou
Zbývá déšť a prázdná ulice
Tam bloudím, sbírám střepy z měsíce
Sám s démonem chci se prát
Osud svůj třeba z karet znát
A hvězdy zas tak chladné jsou
Jsem Tvá divoká řeka
Ty máš můj věčný plamen
Malá slza někdy stéká
Pro krásu tvých bílých ramen
V nočním parku mluvím k sochám
Která z nich mi odpoví?
V kavárnách dál Tě hledám
A padám do dlouhých, slepých kolejí
Prostor, čas v rozmazaných konturách
Otáčí nás jak zrnko v ruletách
V neznámých planetách skryl se náš svět
Oheň sílí, svírá jej mráz a věčný led
Jsem Tvá divoká řeka
Ty máš můj věčný plamen
Malá slza někdy stéká
Pro krásu tvých bílých ramen
( Hanuš Šparlinek, 15.12.2012)
ta část v anotaci je nejlepší - ta by mi stačila i samostatně jako miniaturka
a ty první dva řádky, ty jsou pro mne perla :o)
15.12.2012 15:38:02 | hanele m.