.
Miluju stromy
pro jejich stín,
písně,
co v podvečer koruny šeptají,
kůru,
co ukrývá svědectví vin
i lásek bolavých,
zrozených potají.
Jak slepec
prsty se po kmeni procházím,
poselství vepsaná do vrásek
pročítám,
v smíření úlevu,
odpověď nacházím,
i když v tom hledání
dost často
klopýtám.
.