~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
U rybníka rybář sedí
na hladinu smutný hledí,
rád by chytil na udici
kapra,lína či plotici.
Návnada ta háčkem mrská
na ty ryby trochu prská,
vy si nepochutnáte
jen se chytit necháte.
Neboj,my se nedáme
lest na rybáře chystáme,
háčku jsme se vyhýbaly
a pastičku na rybáře nachystaly.
Na dně tam starou botu našly
šňůrku měla,jako mašli,
na háček botičku pověsily
a potom za vlasec zatahaly.
Žížala ta z vody našup vyplula
a v rákosí se honem ukryla,
chechtá se tomu rybáři
jak se mu úlovek podaří.
Ten rybář se totiž jupí,raduje
něco jsem chytil,si libuje,
kruciš,
místo ryby jen bota stará
co asi řekne mi „moje stará?“
Ne,dnes ryby nebraly
jenom se ve vodě chechtaly.
A ta milá žížala
malému čápovi v zobáku mizela.
Příště si rybář na háčky
uhňácal z těsta knedlíčky…
~~~~~~~~~~
~~~~~