Už nikdy víc
Ponurým městem leje se déšť, smáčel jim kabáty, těm co pomníky stavěli.
Dali fotky a datumy hrdinů do kamene vtesali,
Pak pánové s dámami přišli a hold vzdali.
A matky s dětmi v chalupách hladoví.
Jen na poli teď tiše leží, jejich drazí, milovaní.
Otec, syn, drahý, sotva plnoletý.
Leží sám s kamarády v těch krajích prokletých.
A ti co slavnostně hold vzdali, už dávno zapomněli.
Přemýšlí páni a dámy, jak koryta plné by zas rádi měli…
Přečteno 345x
Tipy 3
Poslední tipující: lucie.Tee
Komentáře (0)