Co všechno bylo
Po tváři mi stékal déšť,
a inkoustem na zdu jsem byla.
nečtenou stranou v knize,
co nikomu se nelíbila.
Kousek lásky beze snů,
a za křídly draků schovaná,
a lístky opadaly ze stromu,
se slovy, že jsem ztracená.
Na chvíli jsem byla sama,
koťátko své pak chránila,
broučkovi bez jména,
jsem básničku složila.
Popálená cesta k srdci,
pak jedem jsem jí pomohla,
a s reportérem povídala,
jak zachránit jsem nemohla.
Své mámě sbírku Tisíc vzkazů,
a dopis, co si nečetla,
tak černá anděl si jej vzal,
a odnesl ho do pekla.
Mozaiku života jsem chtěla,
a hudba klíč mi byla,
řekla:" Zavři oči a jdi,
kam vždycky jsi chtěla."
Vydala jsem zákaz přemýšlení,
a psala rychle jako blázen,
v útěku vydala se na pochod,
a v něm i spadla na zem.
Co budu dál,
jen nechtěná knížka bez důvodu,
loď, co pluje po moři,
nebo prostě...já?
Komentáře (1)
Komentujících (1)