odruby...

odruby...

Anotace: Juby...

mezi námi a hvězdami
se pokládá jen stín
kyklopského klobouku
a kopec vypadá jako halda bání
hladký v nižších partiích
ale nahoře
s rozježenou kšticí stromů
jako by na něm seděla slepice
na budoucích kuřátkách…

smaragdové šero
s dračími obrysy bukových kořenů
v sobě má
cosi z prehistorických oblud
i mořských hlubin
hejna karmínových hub
půvabná jako sasanky
barví zem do červena
jako by z oblohy
vytekly červánky
pryšec se vzepjal do výše
do té titánské
aby se z něj stal dvounožec
a my sklouzli do nebe
travnatého dolíku
propadlé loučky
jako do zeleně
sametové kapsy
splývajícího roucha
tam v horách...

držím tě kolem ramen Euphorbie
a ten zelený altán se s námi točí
jako skřípavý zámek
ve starých pohádkových fraškách…
Autor enigman, 29.12.2012
Přečteno 297x
Tipy 11
Poslední tipující: Jiná, Psavec, Actafool, Joe Vai, Kett, střelkyně1, poetka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

už dlouho jsem něco tak krásné nečetla...o))

29.12.2012 13:37:18 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel