Zpívající noc,
co tryská zpoza elektrických drátů
Noc plná stříbrných korálků,
vykvétající v plaché otazníky
Noc tak chladně nesmělá,
prostá doteku,
však všudypřítomná,
zarývá ostří samoty pod povrch,
vibruje skrze všechny buňky těla
až do úplného nevědomí
Noc rozechvívající tóny skryté za oponou
Noc věčně mlčící
Noc utopená,
plovoucí břichem vzhůru
Noc bez peří,
vkrádající se pod nehty,
šumící jako rozbitý televizor
Noc, co s potměšilým úsměvem
škube vlasy slastného zapomnění
a staví nás zcela nahé a obnažené
do záře reflektorů
Noc připomínající doširoka otevřené oči sebevrahů
Noc plná ticha
Ticha, co neléčí,
ale už ani nebolí,
neboť otevírá se
a dává prostor
růst