☺☻☺
~Po celém kraji~
~~~~
Ať jdeš kam jdeš
po celém kraji
na toho,koho neznají
psi stejně štěkají.
A když přijde zima
přiletí vrány a havrani
to je potom psina
když na ně psi
štěkají.
Vrána
je černá jako nota
nebo jak dědova bota,
má to brát jak pohromu
že je vidět na sněhu?
Vrána si pak zakrákala
a na stromě usínala,
prý není padlá na hlavu
aby spala na sněhu.
Ať jdeš kam jdeš
to už všichni
dávno ví
že psi štěkají
oni jsou
od nepaměti takoví.
~~
A havrani a vrány?
Ty na vysokých stromech
jsou v noci schovaný.
A když nespí
krákají…
~~~~~~~
~~~~