Po zlaté cestě,
dojdeš k hadímu jedu,
trpaslíci,
zhulení svojí nedočkavostí,
vdechují výpary tvého potu,
smějí se, když šaháš po poháru slávy.
A zhaslá lampa,
prý někdo umře,
nedochází ti,
rovnice möbiova pásky.
Pod očima života,
dva pytle nočních mur,
mlha si krátí cestu k tobě,
přes zámecký dvůr.
V uších ti praská,
nesoustředíš se na realitu,
žiješ si v nicotě,
kde nespálí te svíčka.
Jsi jenom troska,
řiční treska,
dal by sis k obědu,
hrneček od medu?
Stojíš v křižovatce budoucnosti,
taháš sirky,
kam se máš vydat,
a místo toho stojíš v louži.
Bahna a másla,
před dírou do světa,
kde na tebe nikdo,
nikdy nečekal.