Vím
Anotace: Další pokus o moderní báseň, tentokát o tom, co dnešním prostitutkám zbylo z dětských snů.
Věřím
že to dítě v nich
stále toží
po matčině obětí
co slz již vpilo se
do cizích peřin
lze vyčíst
z očí
schovaných v dlaních
promlčené slzy
pohled zarytý
do laciných punčoch
a já věřím
to dítě
které zbylo
schované někde v srdci
stále po nocích
(probdělých)
pláče
pro matku
terá jej už nikdy neobejme
pro sny dávno ukryté
na dně šuplíku
neumíráme
a já pláču
a vím
a nevím
zda není lepší nahradit vědění
dětským smíchem
vím, že zítřek přijde
na ptačích křídlech
šedých holubů
a cítím
že to nebude můj den
poslední
cítím a vím
a sad proto
také pláču
pláčeš?
Přečteno 457x
Tipy 2
Poslední tipující: Petbab
Komentáře (1)
Komentujících (1)