~Krásnější~
~~~~~~~~~~~
Krásnější zimu
by jen malíř namaloval
a tahy štětcem
by ještě bíle pocukroval,
každý strom oblékne
do bílých fraků
sukně jak z krajek
ty mají i keře v parku.
V čerstvě napadaném sněhu
jsou tlapky kočičí
jak jednu za druhou
si kočky tlapky procvičí.
Do sněhu
si havrani a vrány sednou
sněhulákům je to fuk,
ti se ani nehnou
ale když jim třeba vrána
klove do klobouku
hned na ni pozvednou
i s pometlem sněhovou ruku.
Ona mi snad chtěla
tu mrkev z nosu ozobat,
o tom se ti vráno
jen v noci může zdát.
A tak všichni sněhuláci
co vedle sebe stojí
na vrány se domlouvají
a ty se jako bojí?
Vrány pak nastartují,
křídly mávají
frrr,letí honem pryč
vidíš?
Vedle přistanou na trávníku
bez sněhu
a bez bílých sněhuláků…
Tam se vráno nebojíš?
~~~~~~~~~~~~~~~