Mezi bloky a vztek
Anotace: Mezi betonovými skelety očima poety?
Ostrý,
čpící,
jdoucí
do hlavy
OPAR.
Spíše
stěží prostupná
šedivá
hmota.
NEŽIVOTA.
smog
Všude špína
zbytky sněhu
LEŽÍCÍ,
Apatie
lidská
bolest
lebek
Ukrutný
LEDEN
Kdypak se
SJEDEM!?
Útlé nohy
děvenek,
přitažlivé
napoprvé
NAVENEK.
vůně
ROŠTĚNEK.
všech
taky
z vývařovny
Kol
betonových
bloků
CHLÍVEK
Kontejnery!
Dotkl bych se
DLANĚ
jenom vědět
KTERÝ?
Páni,
ta má ale
DŽBERY
na hrudi,
pohled na ně
hřeje
nestudí
OSRDÍ.
Rozhodně
NENUDÍ.
V uších mých
dunící
galoše
kolemjdoucího
HASTROŠE.
A štíhlá
S tělem
modelky
pod krátkou sukní
BORDELKY,
na útlých
lýtkách
VÁLENKY.
Jsem tolik
osamocen
o nocích
potem
ZBROCEN
Dám si PÁLENKY!
Skleničku…
nebo rovnou LÁHEV
Bože!
Ta má ale pánev!
Já jen
vítr v zádech.
Chlap
zachumlaný
v hadrech
zmizel
půli těla
v kontejneru
Nejde o poseru!
PROČ TO DĚLÁ?
Zkalí
oči mé
mžitky
Přímo před očima
rudě barví,
taky doběla.
Kdosi na mě zdáli
volá: „PANE?!“
Už na zemi,
s nepřirozeně
zkrouceným
KOTNÍKEM
napříč
podělaným
CHODNÍKEM
v poloze podivné
KLEJU
„Do pytle!“
A
nade mnou,
jak tak ležím
zase
klidně
SNĚŽÍ…
Přečteno 362x
Tipy 4
Poslední tipující: střelkyně1, LadyElis, Joe Vai
Komentáře (4)
Komentujících (3)