Jinej svět – jen o pár kroků dál
do plic ti proudí novej vzduch
a ty se cejtíš jako král
Jako král, co sedí v baru
– jako obvykle –
na své VIP stoličce
a vdechuje těžkej dým doutníků
a vstřebává
drahá promile
Vstřebávat
je jako přijímat
– a ne si brát!
a je lepší si vybírat
– a ne jen dostávat
Jednoho večera
byl král hladový
v baru však chlebíčky...
...už neměli
Doutník mu nechutnal
a kouř mu nevoněl
sedl si tedy ke dveřím
kde v průvanu hladověl
A po chvíli ucítil
vůni pečeného masa
a hladový král
– vegetarián –
si pomyslil
"Jaká to krása!"
Opustil bar
a stanul na ulici
kterou doposud znal
jen zpoza skla
jeho limuzíny
A jeho smysly upoutal
pán u grilu, co maso opékal
a král
který maso ze zásady nejedl
koupil si steak
a s chutí se do něj zakousl
– Jinej svět
jen o pár kroků dál
do plic ti proudí novej vzduch
a ty se cejtíš jako král
– Jako král
který poznal co je hlad
a vyměnil pohodlí
za pouliční smrad!