Rdousím slova
...jejich samolibý pel
Krčím víčka
...nechci, co vidět bych měl
Poznávám vůni
...nesitelku citů
Topím se v naději
...tlačím krůpěj potu
Hlubokou tůní
...potápím se pod okraj
V bezmocné vůli
...krčí se jinotaj
Krutá, krutá zima
...brání mi se nadechnout
Temná, chladná hlubina
...Svolí mi snad vydechnout?
Beze světla
...vidět není nic
Pouhá jiskřička
...ty víš, ta září víc
Kde jsem
...vědět smím?
Kde zůstal jsem
...to nepovím