Anotace: Psáno při poslechu písně Million Pieces od Emmy Rossum
Sbírka: Ztrácím tě
Nevím, co dělám, vypadávám z rytmu,
hlava se mi točí.
Ani když otevřu oči
nevidím nic než tmu.
Toulám se po stěnách,
a pramálo hlídám si dech.
Dopisy, polibky Tvé končí v pěnách
a já... libuju si v plamenech.
Jsem na kusy.
Vzdala jsem všechny pokusy
vytratit se, dát vale postavám.
Nechápu, proč zůstávám...
když zbyly jenom střepy.
Předtím měl pořád slov kopy
a teď uzavřel se do mlčení...
Že prý nic mi po tom není!!!
V zoufalství slyším oblaka plout,
cítím, jaký jsem bloud.
Odmítám, aby slunce zašlo
a s ním vše odešlo.
Jsem na kusy.
Nezaženu běsy,
kteří mi šlapou po prstech
po stovkách, po trsech.
Mám se v poutech plížit světem?
Largo hrát svým obětem?
Kde vzít odvahu
nad tělem, světem mít převahu?
Točí se mi hlava.
"Bravo" mi v ní Ďábel zpívá
a zaliká se radostí,
i když nezničil mě ještě dosti
Jsem na kusy
a pod vousy šeptám si,
má-li bránit se ještě cenu,
či raději na jiné svalím vinu?
Jsem stále naživu?
Nejsem hotová...