Byl tak sám ♥
Padal sníh,ten kluk tam stál
zimou se už třese,bez kabátu byl
a tak sám,nešťastně to nese.
Ten malý kluk tam v sněhu stál
bez kabátu,boty děravý,stmívá se
a kluk se bál.Proč je tak sám?
To nepoví.Snad to ani neví.
Kdo nechal jen tak životu napospas
malého kluka u cesty stát,
je ještě malý,tak vem to ďas.
Starý ponocný vzal ho k sobě spát.
A potom u ponocného kluk zůstal,
byl moc rád že už sám není,
ponocný mu i svůj kabát dal.
Večer se zase dalo do sněžení.
Tak našel malý kluk duši spřízněnou
a starý ponocný?
S tím klukem opuštěným našel víc
a ve stáří je šťastný…
co moh si od života přát,už asi nic.
**********
********