kadeřavě...
tuhle jsem viděl bernardýna
s bejsbolkou
jak sedí před výlohou
u vchodu do kloboučnictví
zabrán obdivem do sebe
s tak velkým uspokojením
jako církevní shromáždění
a napadlo mne
že si nemusím měřit obvod hlavy
jen podle okamžitého dojmu
ani žádnými fakty
ale spíš citem pro atmosféru
a duševními vjemy
dekadentního umělce
bych vzápětí vytvořil podivný klobouk
ze stínítka na lampy
připomínající něco rytmického
na způsob etruské vázy…
když tu zpoza záhonu
ladně vykročila Filautia
a zeptala se co ještě dovedu…
já vyhrkl
že velkou násobilku pozpátku
také zalepovat květy do herbáře
vím kolikrát se vyskytuje
slovo ,,zplodit,,
ve Starém zákoně
dovedu odrecitovat Maryčku Magdonovu
a udirigovat Beethovenovu Devátou…
to není až tak zajímavé
umíš naštípat dřevo
a vynášet odpadkové koše?
tak to je
když máte snahu vydat se
s někým do spolku
nevyžadují se velké schopnosti
spíše drobná užitečnost
a rozum?
ten se uplatňuje jen
s přiměřenou slevou
poptávka po něm chybí
ani není příliš ceněn...
Přečteno 375x
Tipy 13
Poslední tipující: Robin Marnolli, poeta, Jiná, střelkyně1, Sarah, Miriska, Joe Vai
Komentáře (2)
Komentujících (2)