Nechci mít na rukou pouta
salutovat nahý
a pokoušet se
o úsměv do mikrofonu
Já nejsem stopař
ani sirota
a nechci naštívit sirotčinec
V televizi jsou
dívky s motýly
stále usměvavé
protože musí
...dostanou lesklé střevíce
naleštěné rty
...je to jen charita
oblečená pěnou do koupele
..........
Možná vypadám
jako černobílá osoba
-když nemám 3D brýle
...ale také nemám
potrhané řasy
a nechci zažít
smrt před svítáním
(tak pardon světe, že se bráním...)
Pěkný manifest... A ten závěr úplně zazvonil ;-)
01.06.2013 23:56:03 | Amonasr
děkuji, reakce na nám předkládané mediální pozlátko dokonalosti, ale je to vždy něco za něco...
02.06.2013 09:19:02 | Robin Marnolli
Přesně tak - vystihl jsi to bezvadně... ;-) Pěkně ztvárněná silná myšlenka...
02.06.2013 09:56:19 | Amonasr
Za poslední dva řádky + větu v závorce dávám ST, protože ty mě vážně oslovily..
08.02.2013 22:16:49 | Elisa K.
Robine,
chápu zcela a líbí se mi pasáž o charitě,
můj známý říkal na tyto estrády, cituji:
"Je to jen navoněná bída!"
...lesklé střevíce.
Gratuluji Robine k básni.
07.02.2013 23:26:01 | kudlankaW