re krut...
v jednom z večerů to vypadalo
jako konec světa
nebe se zdálo
pokryté pestrým
až hmatatelným peřím
co se o tvář téměř otírá
kdy v hlavě máte pocit
jako by jste se napili šampaňského
pocit
který si později nedokážete vysvětlit...
měl jsem tělo
zabalené v roztřepených pásech
matné černě kovové folie
pro lidské oko beztvarý
neodrážím žádné světlo
velmi podobný
statické elektřině
v kusu utržené látky
z nějaké skládky…
v letu
jsem se zavěsil
vybalancoval na římsu
a prohlédl blyštivým oknem
do pokoje jedné dívky…
obklopovaly ji neviditelné vynálezy
jako hejno akvarijních ryb
co spásají pochyby
a když vzhlédla
měl jsem pocit
že jsem se stal slabou vrstvou
dřevěného uhlí
pod litinovým roštem…
přistoupila ke sklu
a přitiskla se ústy
v tu chvíli jsem si uvědomil
že než držet
celé království
ve zlomených rukou
může být někdy lepší
pevně sevřít prázdnotu
ve spojení
nehmatatelným polibkem…
Přečteno 300x
Tipy 13
Poslední tipující: Jiná, střelkyně1, Joe Vai, Sarah, poetka, Pitrýsek.A, Miriska
Komentáře (1)
Komentujících (1)