Anotace: <p style="text-align: center;">Vidíš mě dobře, </p> <p style="text-align:...
Vidíš mě dobře,
mé oči svítí modře.
Modrá barva mi lemuje oči,
skoro jako červotoči.
To kvůli nim mi tečou slzy,
snad odplavou brzy.
Snad mi ty znamení z války
nenechaj žádný vrásky.
Já bez srdce křičím hrůzou,
oni za to můžou?
Kdo mi to srdce vyrval ven?
Byl to snad bílý den?
Nebo zlý sen?
A co ty kapky krve, co ven tečou?
Co sebou nesou? Možná nic,
protože už je všechno pryč.
Možná je to jeno krevní tekutina,
co kape mi do klína. A možná nesou vše.
Všechno ze mě unáší, pocity bolesti emoce,
který nemaj žádný proporce.
Odnaší radost, smutek i naději,
že všechno zkončí v posteli.
Jen ona jediná se neschovává do klína.
Je vyrovnaná, svá.
Černá jí dává odvahu bránit se a prát se.
Bílou by mohla stát se.
Bílá je však opak černé,
vyrovnává ty strany temné.
Bez bílé ve mě nemůže být černá a naopak.
To by mě pak každý mohla nakopat.
Pusa dokořán,
jazyk co by všechno splál.
A přesto mlčím dál.
Mlčení je mučení,
mám pocit, že mě sestřelí.
Střílí ostré náboje,
skrz moje tělo bez boje.
Už nemá sílu je nemocný.
Pusa k nemoci pomáhá,
skoro nic mu nedává.
Žaludek pak hlady křičí,
už je pozdě,
všechno se mu příčí.
Svírá se a nadává,
že mu chybí potrava.
Já-mozek tě krmit nebudu,
pusa se zavře.
Co budeš dělat? Vím.
Čekat dokať se nanajím.
Mezitím mě bude provázet tvůj nářek.
A já jako pták poletím do oblak.
V Paříži se zastavím,
svoje narozeniny oslavím.
Moje velká křídla mě nesou pryč jako nic.
Koukám na ty zrůdy dole.
Jaká je tu jejich role?
Asi proto maj být tam dole.
A já letím do vesmíru,
kde budu ,, žít ve smíru.´´
Zkus víc čist básně ostatních,taky se tak učím
07.10.2013 20:14:13 | Bananky v čokolade