století zimy
Anotace: Hlavou proti zdi.
hlavou proti zdi půjdu zas
natluču si nos, zlámu vaz
z kusů mého těla možná žebřík postavíš
střepem z marných snah tučná srdce prorazíš
přehlušená slova Tvá
z plné pravdy ulitá
jen je křičte; snad rachotící vlaky
až vykolejí v oslabení
tichu zvolna pokynou: teď povídej ty...
Jdeme sněhem svítit slepým
v mrazu křičet do zakrytých uší
bez moci, klobouku a bosi
opilé ke studánkám vést
Komentáře (1)
Komentujících (1)