Anotace: pitominka, inspirováno klubovým zadáním na únor: Postýlko, klidem jsi mě konejšila v stu strastí - z očí džbánků bolestných tě smáčí Láska.V slonovinových rukách už pro mne jenom krutost zbyla.(F. Petrarca)
Půst pudů ustlal
do půdy postýlky z podestýlky
klidem k lidem jdem předjarním
semínko touhy konejší
Ve snu v stu vstupech straší strastí
z očí zračí račí džbánků bázeň báseň báň
pán kůň plánku smáčí močí
až ze semínka Láska vyklíčí
V slohu slonovinovém noviny v rukách
ze kterých zdá se,
že světu pouze krutost zbyla
a proto krutě
ty noviny v kamnech pálím
Uvařit raky je taky kruté
však co když chceš poznávat
nové chutě?
Nemá to hlavu ba ani patu
a přesto najednou je tu
shluk slov a asociací,
nevíte proč
se mi tam cpou ty raci?