Anotace: a protínání
I. ty
zalykám se tím větrem
ukradl mi kůru
a z konečků setřásl kapky klidu
nakláníš se nade mě
plášť uhodil o ocelovou nohu stolu
já
ano ne ano
v prsou kovová chuť nože
zavírám oči
ne
ty
zakrojils hlouběji
a nitku po nitce
preparuješ
II. já
v dlani něhu a pár suchých listů
vylákala jsem tě
z tvojí hrudní klícky
neboj
místo toho vytrhala jsem ti pírka
kterým jsem nevěřila
pod nimi rána
v ráně má ruka
bolíš
v oku ti němě komíhá vysoká střelená do slabin
když sleduješ, jak se mi lepí prsty
k sobě a ke rtům
a nechávám tě do sebe
krvácet
III. - - -
zbývá poslední kout
skrýš vtlačená dozadu
ve tmě jsou zarostlý střepy a boly
smyčky
který nikdo sám nepovolí
ve tmě a v rozkladu
ledničky
šlupky a šuplíky
do ticha voláme
jsi tam ještě?
tlukot za dveřmi bez kliky
ve tmě a tichu odemknout
s tebou to mává já v tom lítám
hlavy vřískají nikotinem
když šeptem se ptáme
jsi tam ještě?
srdce, jsi tam?
skvělý...upadla mi dloóóuhatááánskéé době sanice :-)
líbí líbí s hvězdičkou :-D
22.02.2013 20:58:41 | Miriska
moc dobře napsané a chytlo od samého začátku
22.02.2013 18:46:24 | xoxoxo