Bílé pavučiny
Anotace: když v sobotu sněžilo
Byl pozdní večer poslední sníh
a z větviček padají bílé nánosy,
pomalu rozpouští se do dlaní rýh,
jež opuštěné o trochu tepla prosí…
Lavička čeká na první pocestné
a cesta zas na jejich stopy,
já marně toužím po bolestném
a cítím, co ve mně zima tropí…
Z okna vidím jen bílou beznaděj,
s takovou se svišti brzy neprobudí,
koloušci křičí: zimo tak už to vzdej,
lesy nás do nohou příliš studí…
Zebe mě ta zima i pod peřinou,
kde srdce rodí růžovou pro červánky,
hledám marně se svou duší jinou
mezi lidmi křišťálové studánky…
Měsíc se na mě každou noc dívá
a do polštáře píše mi dopisy,
ať si o voňavých stéblech zpívám,
že život ne jen na lásce závisí…
Byl pozdní večer poslední sníh
a z nebe sypou tu bílou pavučinu,
pomalu chladí jednu z mých tíh,
jež po nocích sní o propleteném stínu…
Přečteno 775x
Tipy 23
Poslední tipující: Morgenstern II., sluníčko sedmitečné, nathanielf, Dračičák, Sýkorka07, střelkyně1, Träumer94, V.N.Losinský, Petbab, Joe Vai, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)