Anotace: Trocha romantiky na lodi :)
Je devět hodin večerních
A západ slunce v přístavu
Vzáleně jen moře šumí
A ví, jak moc je krásné.
Vidím dívku, která mává za lodí
Kde plaví se jen hrstka lidí
A já s nimi pluji bílým snem
Tím snem, co je i není.
Zadívám se do moře
Kde se poslední paprsky zrcadlí
A vítr češe mi prameny vlasů
A po hladině tančí.
Já v noci s tím větrem poletím
Alespoň jen v představách
Teď sedím ve své malé kajutě -
- Zpět už se nevrátím.
Loď houká a je půl desáté
Přístav Tvůj mám za zády
Jen tam pořád to slunce zapadá
A moře ví, ví, že je krásné ...