Už pět let
...koukám na jeden obrázek
na slibnou fotku
...hledám vysvětlivku
na to klišé
...co každý den zraní
na vybledný fotce
...sluncem, co tě nehladí
zmačkaný ze zlomení
...srovnaný z lásky
kladu otázky
...hledam odpovědi
s rukama vrytejma
...do studený zdi
když ty pořád mlčíš
...na starym výstřižku z novin
když plácám
...denní sliby a hrozby
do papíru
...do článku
tak strašně tiše
...křičim prázdnotu
do pár řádků o osudu
...co se nemazlil
hledám cestu
...únik v žíle
svobodu
a všechno ti říct do očí
...když nestárneš
teď zrovna teď
bylo by ti jednadvacet.