Anotace: ...léčí duši
Slunce, co se dovnitř valí
škvírou mezi roletama,
pověz, milý, rozdmýchá-li
smutek ve mně, že spím sama...
Pověz, milý, jestli ještě
plakat budu dny a roky,
že o římsu kapky deště
duní jako tvoje kroky.
Kdepak... sklouzly slzy z tváře,
můj vlak ze Splínu se vrátil.
Dnešek vepiš do diáře
jako den, kdy jsi mě ztratil.