~Prstýnek za kačku~
~~~~~~~~~~~~~
Na první,taky lásku
jsou krásné vzpomínky
na prstech za kačku
dva z pouti prstýnky,
v obyčejném kroužku
sklíčka barevná
a za ně z mého copánku
darovaná mašle
červená.
To byla láska
ta ještě ze školky
já byla zlatovláska
on mi půjčil pastelky.
A potom ve škole
první,druhá i třída třetí
jsme v jednom kole
prstýnky se někde ztratí…
A kde je hledat po letech
v krabici s knoflíky?
Tam už dávno nejsou
za kačku prstýnky.
Ty dávno odnes čas
stejně jako zlatovlásčin
zlatý vlas…
~~~~~~~~~~
~~~~~~
Já jsem si i na tu krabičku vzpoměla,vždycky jsem ji kupovala a štěrkala s ní jestli v ní je prstýnek nebo korálky...básnička krasňouličká jako ta léta co uplynula:-))
04.03.2013 22:32:30 | střelkyně1
díky...jo ty štěstíčka za korunu,ty lákaly víc než zmrzlina a to byly dva kopečky,..a ti panáčci z korálků na drátku...
05.03.2013 16:01:47 | Květka Š.