Cítím štěstí, když jsem s tebou
bez tebe to už není ono
chci aby tvůj strom ovoce zase neslo
a nebylo pro tebe, už nic zakázaného.
Ty jsi má velekněžka
ma jediná priorita..
Svou lásku chci ti dát s něžností kterou jsi mi sama nabízela
budu tvůj anděl s šedými křídly
aniž bys mě musela na kolenou prosit.
S tebou v obětí chtěl bych denně usínat
a taktéž se ráno probírat
hladit tě po vlasech líbat tě na ústech
těším se na naše další společné chvíle...
zajímavý je obrat, že ovoce nese strom. V přírodě nesou stromy ovoce, ale v básních jde skoro všechno. Takový ovoce musí mít ukrutnou sílu;-)
RM.
05.03.2013 22:12:23 | Robin Marnolli
ona čeština má výhodu ne-pevného slovosledu - ovoce nese strom může být inverze: koho co nese kdo co - nebo úlet: kdo co nese koho co - záleží na potřebách či záměrech autora nebo čtenáře :o)
05.03.2013 22:31:53 | hanele m.