=Ve školce

=Ve školce

Anotace: tam se hrálo,malovalo,po obědě taky spalo...

~~~~~~~

Jeden malíř z mateřinky 
barvy ty už dobře zná,
vezme žlutou na sluníčko
a kočičku z něj udělá.
Ať se kouká,ať se směje
za každého počasí
a z obláčků potom prší.
vílám v trávě na vlasy.

Namaluje jedné víle
zelený deštník z lopuchu,
ta se asi trochu lekne
když vidí v trávě ropuchu.
Modré zvonky cinky,linky
vybarvil jsi do lila,
já o tom vím,říká malíř.
Modrá se mi zlomila.

Červené je tady málo
tak vybarvil si berušku
tu co zrovna dosedla si
na zelenou,na hrušku.
A do rožku svého díla
tam by rád dal autogram,
tak nakreslil pajduláka
obrázek si hned poznám.
~~~
Ten zasklený tam na chodbě
visí víc než dvacet let
a náš malíř hned se poznal
když po letech tam synka ved.
Do školky na kraji města
pro malíře budoucí
co malují žluté slunce
jako kočky mňoukací…

~~~M~Ň~A~U~~A~~M~Ň~A~U~~~


xxxc


Autor Květka Š., 07.03.2013
Přečteno 277x
Tipy 10
Poslední tipující: Doradan, Jiná, Robin Marnolli, střelkyně1, Inna M., Miriska
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

pěkné, no jo školka, já jsem dycky chtěla chodit "po o" a nikdy tam nespat :-)

09.03.2013 10:37:06 | Jiná

líbí

hezký.

07.03.2013 21:36:44 | Robin Marnolli

líbí

Pěkná pointa:)

07.03.2013 15:22:02 | Inna M.

líbí

děkuji...

07.03.2013 20:23:39 | Květka Š.

líbí

zase moc krásná :)

07.03.2013 13:25:44 | Miriska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel